Management

Management

Bystronic este un partener de încredere în ceea ce priveşte inovaţiile de înaltă performanţă, expertiza pe plan local şi service-ul excelent. Suntem întotdeauna alături de clienţii noştri. De aceea, le câştigăm încrederea şi le oferim siguranţă. Best choice este promisiunea noastră. Acest lucru se aplică atât în cazul membrilor echipei de management din cadrul Bystronic Group, cât şi al fiecăruia dintre angajaţii noştri de la nivel global.

Echipa de management din cadrul Bystronic Group cuprinde, pe lângă Directorul executiv, şi o organizaţie de vânzări şi servicii la nivel mondial cu cinci Competence Centers, un Solution Center, precum şi Global Services.

Director executiv

Alex Waser,  Director executiv
Alex Waser,
Director executiv

Alex Waser este Directorul executiv al Bystronic Group din aprilie 2013. Din 2010 şi până în momentul intrării sale în grupul Conzzeta, Alex Waser a lucrat la Ecolab Europe GmbH în Wallisellen (Elveţia), un furnizor american de soluţii de sistem pentru industria alimentară. Din 1994 şi până în 2010 acesta a lucrat în cadrul grupului SPX, o companie care furnizează la nivel mondial echipamente pentru ateliere şi sisteme de diagnoză pentru industria auto. În această perioadă, el a deţinut diverse funcţii de conducere în Europa şi în SUA, ocupând de curând postul de preşedinte al departamentului Service Solutions din cadrul SPX Europe GmbH, Hainburg (Germania), unde a fost responsabil pentru activităţile companiei în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Sales & Services

Worldwide Markets

Johan Elster,  Preşedintele unităţii comerciale responsabile cu pieţele de desfacere
Johan Elster,
Preşedintele unităţii comerciale responsabile cu pieţele de desfacere

Din ianuarie 2013, Johan Elster este directorul unităţii comerciale responsabile cu pieţele de desfacere. Din această funcţie, acesta este responsabil pentru toate pieţele, cu excepţia celei din China. Johan Elster şi-a început cariera la Bystronic în octombrie 1996, în calitate de Director general al filialei Bystronic din Scandinavia. Din 2007 şi până în 2008, acesta a fost şeful regiunii de piaţă din Europa de Nord, iar din 2009 până în 2012 acesta a fost Preşedintele departamentului de divizare a pieţei pentru NAFTA şi Europa de Nord. Înainte de a lucra în cadrul Bystronic, Johan Elster a fost Director executiv şi Director de strategie în cadrul Ems Inventa AG. Johan Elster are o experienţă de peste 20 de ani în domeniul vânzărilor şi serviciilor din industria de prelucrare a tablei.

China

Song You, Ph. D.,  Preşedintele Bystronic China
Song You, Ph. D.,
Preşedintele Bystronic China

Dr. Song You conduce Bystronic China din martie 2016. El este responsabil pentru dezvoltarea vânzărilor, pieţei, serviciilor şi produselor, precum şi pentru producţia din fabricile Bystronic din China. Înainte de perioada de la Bystronic, Song You a deţinut diverse funcţii de conducere în cadrul Delphi Corporation, precum şi la SPX Corporation din SUA şi China. Cea mai recentă funcţie a sa a fost cea responsabil pentru regiunea Asia Pacifică, în calitate de Vicepreşedinte al SPX Corporation. Acesta deţine un palmares impresionant cu o gamă vastă de responsabilităţi, de la proiectare tehnică prin cercetare şi dezvoltare până la afaceri operaţionale, de la vânzări şi pieţe până la funcţii de conducere. 

Competence Centers

Competence Center Cutting

Marco Vinanti,  Director general al Bystronic Laser AG, Director al Competence Center Cutting
Marco Vinanti,
Director general al Bystronic Laser AG, Director al Competence Center Cutting

Marco Vinanti este Director general al Bystronic Laser AG din februarie 2015. În această calitate, el este responsabil pentru Competence Center Cutting din zona Niederönz. Vinanti şi-a început activitatea în cadrul companiei Bystronic în noiembrie 2010, ocupând funcţia de Director de producţie. Înainte de a lucra la Bystronic, acesta a lucrat în industria sculelor aşchietoare, dispozitivelor medicale şi construcţiilor de maşini, ocupând diverse funcţii de conducere. Mai exact, acesta a activat în domeniile producţie, logistică, achiziţii şi management al produselor.

Competence Center Bending

Sven Künkels,  Director general al Bystronic Maschinenbau GmbH, Director al Competence Center Bending şi Director general administrativ
Sven Künkels,
Director general al Bystronic Maschinenbau GmbH, Director al Competence Center Bending şi Director general administrativ

Sven Künkels este Director general administrativ din mai 2015. În această calitate, el este responsabil cu optimizarea producţiei, calitatea, lanţul de aprovizionare şi achiziţiile. În plus, el este Director general al Bystronic Maschinenbau Gmbh şi, în această calitate, el este responsabil pentru Competence Center Bending din zona Gotha, din octombrie 2003. Sven Künkels s-a alăturat companiei în ianuarie 2001, în calitate de Şef tehnic, iar din august 2001 a lucrat ca Director tehnic. Înainte de a lucra în cadrul Bystronic, el a ocupat diverse funcţii de conducere în cadrul AUTOKRAFT GmbH şi OTN Oberflächentechnik GmbH.

Competence Center Automation

Agostino Zanella, Director al Competence Center Automation
Agostino Zanella,
Director al Competence Center Automation

Agostino Zanella este, începând din ianuarie 2020, Director al Competence Center Automation. În această calitate, el este responsabil pentru cele trei filiale (Sulgen, Niederönz şi San Giuliano Milanese) ale Competence Center. Acesta s-a alăturat companiei Antil S.p.A. (companie membră a grupului Bystronic) în anul 2008 şi este Directorul executiv al acesteia din 2018. În cadrul îndelungatei perioade în cadrul căreia acesta a activat ca Director al Departamentului de cercetare şi dezvoltare, el a stabilit cu succes un portofoliu de automatizare, cu focalizare asupra modularităţii, orientării spre clienţi şi inovaţiei.

Competence Center Software Services

Alberto Martinez, Director al Competence Center Software Services şi Director administrativ al departamentului de digital
Alberto Martinez,
Director al Competence Center Software Services şi Director administrativ al departamentului de digital

Alberto Martinez conduce Competence Center Software Services din septembrie 2018. În calitate de Director administrativ al departamentului de digital (CDO), el este responsabil pentru transformarea digitală din cadrul Bystronic. Anterior, Alberto Martinez a lucrat la Lantek, în calitate de specialist de software. Acolo, el a ocupat mai întâi funcţia de Director tehnic (CTO), iar ulterior, din 2004 până în 2018, el a condus afacerile în calitate de Director executiv. Dispune de cunoştinţe vaste în industria de prelucrare a tablei şi are o experienţă de peste 20 de ani în domeniul software-ului.

Global Services

Finance & IT

Cornelia Gehrig,  Director administrativ şi financiar (CFO) + IT, Director executiv adjunct
Cornelia Gehrig,
Director administrativ şi financiar (CFO) + IT, Director executiv adjunct

Din august 2011, Cornelia Gehrig, Directorul financiar al grupului, este responsabilă pentru sectoarele de finanţe şi IT la nivel de grup. Înainte de a lucra la Bystronic, aceasta a lucrat în diferite domenii, precum audit şi consultanţă, asigurări, industria de echipamente, dar şi telecomunicaţii, ocupând posturi de conducere la nivel global.

Human Resources

Nicole Progin,  Director al departamentului de resurse umane globale
Nicole Progin,
Director al departamentului de resurse umane globale

Din mai 2013, Nicole Progin este responsabilă pentru departamentul de resurse umane la nivel de grup. Înainte de a lucra la Bystronic, aceasta a ocupat diferite funcţii de conducere în domeniul resurselor umane, cel mai recent în cadrul Swisslog AG din Buchs (Elveţia, Cantonul Aargau), în calitate de Director al departamentului de resurse umane EMEA. Nicole Progin deţine o diplomă în domeniul managementului afacerilor şi a urmat diverse cursuri de formare profesională în domeniul resurselor umane.​

Development

Dr. Christoph Rüttimann,  Director tehnic (CTO)
Dr. Christoph Rüttimann,
Director tehnic (CTO)

Din noiembrie 2017, Dr. Christoph Rüttimann ocupă postul de director tehnic (CTO) în cadrul Bystronic Group. În această calitate, el este responsabil pentru departamentul de dezvoltare la nivel de grup. Înainte de a lucra în cadrul Bystronic, el a activat ca director al departamentului de aplicaţii pentru clienţi, precum şi ca Director al departamentului de cercetare şi dezvoltare în cadrul ROFIN-LASAG AG. În cadrul ultimei funcţii deţinute, acesta a condus departamentul de cercetare şi dezvoltare din cadrul companiei TRUMPF Schweiz AG.​ Având peste zece ani de experienţă, Christoph Rüttimann deţine un bagaj impresionant de cunoştinţe în domeniul construcţiilor de maşini şi tehnologiei laser.

Marketing

Dr. Monika Zihlmann,   Director al departamentului de marketing global şi management al produselor
Dr. Monika Zihlmann,
Director al departamentului de marketing global şi management al produselor

Din aprilie 2019, Dr. Monika Zihlmann este Director al departamentului de marketing global şi management al produselor în cadrul Bystronic. Înainte de a-şi începe activitatea la Bystronic, aceasta a deţinut diferite posturi de vânzări şi marketing în zona DACH, la Johnson & Johnson Medical, şi a fost responsabilă pentru managementul internaţional al produselor digitale la BMW, în München. Recent, ea a fost responsabilă pentru transformarea serviciilor digitale de la Sonova AG. Are mai mult de 10 ani de experiență în domenii precum marketing şi vânzări, experiența clienţilor, transformarea afacerilor şi inovarea modelului de afaceri.

Corporate Communications

Jean-Pierre Neuhaus,   Director de comunicare instituţională (CCO)
Jean-Pierre Neuhaus,
Director de comunicare instituţională (CCO)

Din februarie 2003, Jean-Pierre Neuhaus, Directorul de credit al grupului, conduce activităţile din domeniul comunicării instituţionale şi de marketing la nivel mondial pentru întregul grup Bystronic. Anterior, acesta a ocupat diverse funcţii în domeniul comunicaţiilor în cadrul concernului elveţian de telecomunicaţii Ascom.​ Jean-Pierre Neuhaus are o experienţă de peste 30 ani în domeniul comunicării instituţionale şi relaţiilor publice, precum şi în domeniul strategic şi operativ. 

Declaraţie privind protecţia datelor

Site-ul web Bystronic utilizează componente externe care pot fi utilizate pentru a colecta date privind comportamentul dumneavoastră şi caracteristici pentru reţelele sociale. Declaraţie privind protecţia datelor